2. dec, 2017

Concours Zutphen 2018

Fanfare Antonius heeft op zondag 26 november in de Hanzehof in Zutphen deelgenomen aan het Concertconcours van de Muziekbond Gelderland Flevoland. Zij brachten hier drie nummers ten gehore. Als inspeelwerk werd het nummer Consolation ten gehore gebracht. De muzikanten konden zo even aan de akoestiek van de zaal wennen en brachten dit stuk prachtig ten uitvoer.

Daarna was het tijd voor het echte werk, het eerste te beoordelen werk was Dogon van Kevin Houben. Met het tweede te beoordelen werk, ‘t Ministerie van Fanfare van Jacob de Haan, geselecteerd uit een hogere divisie stelde de fanfare zich voor een flinke uitdaging. Deze uitdaging werd beloond want met de uitvoering van deze twee werken werd een gemiddelde score van 85 punten behaald.

Dit betekend voor de fanfare een eerste prijs met promotie naar de 3e divisie. Een fantastisch resultaat dat natuurlijk goed gevierd werd in Vragender. Met een serenade van St. Jan uit Meddo en van het dweilorkest Dokters’ Swingende Infuustoeters was het feest compleet en bleef het nog lang gezellig.